Asztalitenisz – Beszámoló a IV.DÉRI KUPA küzdelmeiről

A Déri Szakgimnázium szervezésében és tornacsarnokában került megrendezésre a tanév egyik legrangosabb asztalitenisz rendezvénye, a IV. Déri kupa – középiskolák közötti asztalitenisz verseny.
Jókedv, jó hangulat, jó szervezés, sok résztvevő és sok diáknéző jellemezte a rendezvényt.

A verseny főként a Szegedi Szakképzési Centrum támogatása alá tartozó középiskolák csapatai között volt meghirdetve, de más fenntartású gimnáziumok jelentkezését is elfogadták.
A sporteseményen a Csonka, Móra, Radnóti, Kőrösy, József Attila, Déri, legerősebb pingpongcsapatai képviseltették magukat, akik között Kiss Rebeka személyében Országos Diákolimpiát megjárt versenyző is volt.
E rendezvény a városi diákolimpia előtti hétvégére esett, amely egyben jó felkészülési, így formába hozó, erőfelmérő alkalomnak is bizonyult.
A csapatok felsorakozása után a résztvevők köszöntésével indult a rendezvény. A tudnivalók ismertetését követően a rendező Szakgimnázium, apró finomságokkal kedveskedett a diákoknak és kísérőiknek. A megnyitó után közvetlenül, elkezdődtek az izgalommal várt összecsapások.
Ezen a napon Láng Imre tanárúr által nevezett Kiss Rebeka (Radnóti) bizonyult a legeredményesebb versenyzőnek, aki a fiúk mezőnyében indulva megnyerte az egyénit. Ördöngős szerváival megtűzdelt folyamatos és labdabiztos játéka őrületbe kergette a fiúkat. Akit lehetett, azt kiszervált. Akit nem tudott, azt lányhoz illően megugráltatott.

Kovács János tanár úr által menedzselt Déris fiúk, Sulyok Sándor és Rafai Ádám vezérletével óriásit meccseltek a csapatdöntőben. Hihetetlen csatában és izgalmak között, 2:1-re legyőzték Rebekával, valamint a kiválóan játszó Fekete Dáviddal felálló Radnótit. Úgy, hogy a mindent eldöntő páros mérkőzés utolsó szettjének utolsó labdameneteinél, „ők a parkettát is felszántották egymásért”. Óriási akaraterővel és összpontosítással sikerült szerencsésen föléjük kerekedni és felrúgva a papírformát, megszerezniük az aranyérmet.
A 30 fős mezőny legjobbjai között kell okvetlen megemlíteni a Mórások kiválóságai közül Radóczi tanárúr tanítványait, Lantos Nándort, Kovács Bencét, Bernáth Szabolcsot. Kasza Ivetta tanárnő favorizáltját, Paragi Vidort a József Attilából. A Csonkából, Zsemberi Erika tanárnő nevezettjei közül Barna Márkot, Lukács Ottót, Tóth Zoltánt, Pántya Pétert. A Kőrösyből Bagó Leventét, Cseh Dánielt, Darvasi Szabolcsot és Török Rajmundot. A Déri reménységei részéről Szirovicza Gergőt, Hajdú Mátét, Schröffel Bertalant, Németh Zoltánt, Kalassai Richardot, Dobosi Arnoldot, Sári Bálintot, Kőrösi Dávidot. A vigaszág csapatgyőzteseit Laczi Kevint és Radócz Zoltánt. A vigasz ág egyéni győztesét Hemm Kristófot, valamint a torna legeredményesebb Déris versenyzőjét, Gregus Ádám egyéni második helyezettet.
Külön köszönet Popovics tanárúrnak is, aki sportpedagógiai szemléletformálás céljából, testnevelés óra keretében áthozta tanítványait e rendezvény megtekintésére és a Mórás versenyzők buzdítására.
Ezúton is szeretnénk köszönet mondani mindazon iskolák igazgatóinak és testnevelőinek, akik felismerve a mozgás és a játék nyújtotta rekreatív lehetőségeket, első felhívásra lelkesen regisztráltatták intézményük növendékeit e tornára. A rendezvény jól szolgálta a tagintézmények és a diákok közötti sportbarátságot. Versengés igényének kielégítését, sikerélmények megteremtését, sok diákmosolyt, örömöt és vidám együttlétet.
Külön köszönet a Déri testnevelőinek, műszaki munkatársainak, tantestületének, igazgatójának Vargáné Szőke Mártának a verseny szakmai, személyi, háttértechnikai és anyagi támogatásáért, mivel komoly előkészület és egyeztetés előzte meg a verseny megrendezését.
Versenyeredmények
Csapat A-döntő
1.Sulyok Sándor-Rafai Ádám (Déri)
2.Kiss Rebeka-Fekete Dávid (Radnóti)
3.Gregus Ádám-Hemm Kristóf (Déri)
4.Kovács Bence-Paragi Vidor (Móra-József A.)
Csapat B-döntő
1.Radócz Zoltán-Laczi Kevin (Déri)
2. Darvasi Szabolcs-Cseh Dániel (Kőrösy)
3. Schröffel Bertalan-Kőrösi Dávid (Déri)
4.Barna Márk-Pántya Péter (Csonka)
Egyéni A-döntő
1.Kiss Rebeka (Radnóti)
2.Gregus Ádám (Déri)
3.Fekete Dávid (Radnóti)
4.Rafai Ádám (Déri)
Egyéni B-döntő
1.Hemm Kristóf (Déri)
2.Németh Zoltán (Déri)
3.Kovács Bence (Móra)
4.Kalassai Richard (Déri)
Kérjük, ha tetszett a bejegyzés oszd meg másokkal is:

Author: admin2