DÉRIS SIKER AZ ASZTALITENISZ VÁROSI DIÁKOLIMPIÁN

Az újszegedi Móricz Tornacsarnokban bonyolították le a középiskolás tanulók V-VI. korcsoportjának Asztalitenisz Diákolimpia Városi döntőjét, ahol csak az első két helyezett juthatott tovább a megyei döntőre.

A verseny 4-5 fős csoportküzdelmekkel kezdődött, majd a fő táblán folytatódott. A körmérkőzéses csoportküzdelmek első két helyezettje az „A”- döntőbe, a 3-4. helyezettek a „B”-döntőbe juthattak. Innentől már kieséses formában folytatódott tovább a verseny.

A” Déris fiúk 14 fős pingpongos sportkülönítménye” még sosem vett részt diákolimpián. Ennek ellenére nagyon eredményesen szerepeltek. Márki Ernő, a Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke is elismerésre méltóan nyilatkozott róluk.

Sulyok Sándor a Déri Miksa Szakgimnázium tanulója élete első legrangosabb diákversenyén indulva, megnyerte az egyéni döntőt. Szögi Krisztoferrel, a Gábor Dénes Szakgimnázium tanulójával látványos és színvonalas mérkőzést játszottak egymással az első két hely megszerzéséért. Nagyon szép labdamenetekkel, indító pörgetésekkel, kontracsatákkal, lecsapásokkal fűszerezett látványos csatát vívtak egymással, melyből Sanyi jött ki eredményesebben. Krisztofer képzett játéka is dicséretre méltó volt.

Így ők ketten képviselik majd Szegedet a decemberi Megyei Diákolimpián.

 A vigaszágat a Déris Scröffel Bertalan nyerte, ahol a szintén Déris, Dobosi Arnoldot győzte le a döntőben.

Elismerésre méltó, hogy ezen tanulók teljesen amatőrök, tanulás mellet gyakorolva, teljesen önerőből, 11 hónap alatt jutottak el erre a tudásszintre.

A lányoknál Kiss Rebeka (Radnóti) és Sztanó Annamária (Kőrösy) jutott tovább.

Érdekességként és versenyen kívül, egy szuper döntőre is sor került Rebeka és Sanyi között, melyet a több éve játszó tapasztaltabb és labdabiztosabb, az Országos Diákolimpiát is megjárt Rebeka nyert 3:1 arányban.

Versenyeredmények: V-VI.korcsoport

 FIÚK A -döntő

1.Sulyok Sándor (Déri Miksa Szakgimnázium)

2.Szögi Krisztofer (Gábor Dénes Szakgimnázium)

3.Gregus Ádám (Déri Miksa Szakgimnázium)

4.Rafai Ádám (Déri Miksa Szakgimnázium)

 

 

 

 

 

 

FIÚK B –döntő

1.Schröffel Bertalan (Déri Miksa Szakgimnázium)

2.Dobosi Arnold (Déri Miksa Szakgimnázium)

3.Németh Zoltán (Déri Miksa Szakgimnázium)

4.Kalassai Richard (Déri Miksa Szakgimnázium)

  

 

 

 

 

 

LÁNYOK „A”-kategória tovább jutója:-Sztanó Annamária (Kőrösy József Szakgimnázium)

LÁNYOK „B”-kategória tovább jutója:-Kiss Rebeka (Radnóti Miklós Gimnázium)

Kérjük, ha tetszett a bejegyzés oszd meg másokkal is: