Fenntarthatósági témahéthez kapcsolódó rendezvény – 2018. április 27.

Erasmus+ KA2 Stratégiai partnerségi projekt keretében a fenntarthatósági témahéthez kapcsolódóan a projekt magyar partnerei közös programnap szervezésével próbálták meg közelebb hozzá a Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákjaihoz a témát.

 

A nap során a következő programokon vettek részt a diákok:

  1. biológia tanórák keretében a 11. osztályos tanulók a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat klímareferense által tartott klímaváltozáshoz kapcsolódó interaktív előadást hallgatták meg. A bemutató végeztével mindegyik osztály egy klímatotót töltött ki, melyet utána közösen ellenőriztek is.
    Klímatotó
  2. 9-11. osztályos tanulók a díszteremben előadást hallgattak meg a nap során az SZTE Frankofón Központ szervezésében. 2 afrikai hallgató, akik jelenleg az egyetemi központ interdiszciplináris szakján tanulnak, a Fenntartható fejlődésről tartottak előadást francia nyelven, külön kitérve az afrikai problémákra. A fordítást dr. Kruzslicz Péter, az egyetemi központ képzési igazgatója végezte.
  3. a 11. b osztály tanulói a tudatos vásárlói szokásokkal kapcsolatban vettek részt egy projektmódszerrel támogatott csoportmunkában. Megismerkedtek a világ országainak fogyasztási szokásaival, összehasonlították ezeket a különböző életviteleket. A csoportmunka végén pedig megalkották a Fenntarthatóság fáját, amelyre felragaszthatta mindenki „Hogyan járulhat hozzá a fenntarthatóbb élethez a saját környezetében!”.
Kérjük, ha tetszett a bejegyzés oszd meg másokkal is: