ERASMUS+ KA2 – MINT Kits for Kids (2015-2017)

MINT Kits for Kids

Az Európai Unió Erasmus+ pályázatok sorában a következő, köznevelés témakörébe tartozó nyertes KA2, óvodák és iskolák stratégiai partnersége pályázatunk 2015-2017 között kerül megvalósításra.

A koordinátor iskola a négy éve jó partnerünk, a német Berufskolleg Tecklenburger Land, Ibbenbürenből. A partnerek között vannak korábbi projektekből ismert iskolák, mint a bolgár Model High School of Mathematics Academician Kiril Popov, Plovdivból és az olasz Volterra Elia, Anconából. Új partnerünk a lengyel Zespol Szkol Elektronicznych im. I. Domeyki w Boleslawcu, Bolesławiecből.

A projekt mozaik neve a matematika, informatika, természet és műszaki tudományok (mathematics, information technology, natural and technical sciences) elnevezésre utal. A cél az általános iskolás, 9-10 éves tanulók érdeklődésének felkeltése adott tantárgyak iránt játékos, oktató eszközök segítségével, amelyek különböző készségek fejlesztését is lehetővé teszik. Hosszú távon a tanulók érdeklődése és szakirányú továbbtanulás pótolja az adott szektor szakember hiányát és az oktatásszervezők figyelmét felhívja a természettudomány blokk tantárgyainak óraszámainak emelésére. Az iskolák különböző eszközöket fejlesztenek, amelyek azután egymással megoszthatók, felhasználhatóak a tanításban, bemutathatók nyílt napokon, segítenek a beiskolázásban, kapcsolatépítésben általános iskolákkal.

A projekt megvalósítása során iskolánként 3 fő részvételével egyeztető nemzetközi projekttalálkozókra kerül sor:

A két év alatt két tanulási héten iskolánként 2 tanár és 2 tanuló részvételével a partnerek együtt dolgoznak az eszközeiken: