Középiskolai rangsor – a Déri az élmezőnyben!

legjobbiskola.hu folyamatosan dolgozik azért, hogy összehasonlíthatóak legyenek az általános iskolák, illetve a középiskolák “teljesítményei”.

A sorrend kialakításánál az Oktatási Hivatal által közzétett legfrissebb kompetenciaméréseket és érettségi eredményeket vették figyelembe. A készítők arra voltak kíváncsiak, hogy az érettségin indult diákok milyen sikerességgel végeztek a választott tantárgyból és hogy hányan választották az iskola sikeres érettségi tantárgyait.

A matematika a műszaki képzés alapja, ezért különösen fontosnak tartjuk, hogy az iskola tanulói minden segítséget megkapjanak a matematika tantárgy eredményes elsajátításához. Az alábbi grafikon szerint ennek meg is van az eredménye, mivel a szegedi iskolákat figyelembe a harmadik legjobb eredményt érik el tanulóink a középszintű érettségiken.

A közzétett információkat tovább elemezve az országos középszintű matematika érettségi alapján a legjobbiskola.hu oldal az alábbi szakgimnáziumi rangsort állította fel:

  1. Váci SZC Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma
  2. Budapesti Gazdasági SZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnáziuma
  3. Budapesti Műszaki SZC Puskás Tivadar Távközlési Technikum Infokommunikációs Szakgimnáziuma
  4. Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium
  5. Szegedi SZC Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Eszerint a déris diákok – a szakgimnáziumokat tekintve – az ország 5. legjobb középszintű matematika érettségi eredményét érik el!

Az érettségi eredmények a rendelkezésre álló két év statisztikái alapján:

 

 

A teljes lista kialakításánál számoltak az iskola eredményeinek stabilitásával is, így nem csak egy év eredményei alapján rangsoroltak.

Az így figyelembe vett szempontok alapján első nyolc szegedi középiskola rangsora és összesített pontszámai láthatóak az alábbi diagramon.

 

Végül, de nem utolsó sorban a szegedi középiskolák rangsora a középszintű matematika érettségi eredményei alapján:

 

Büszkék vagyunk arra, hogy tanulóink a jó gimnáziumok diákjaihoz hasonló teljesítményt érnek el országos versenyeken, az érettségin és a továbbtanulásban, miközben tovább javítják majdani elhelyezkedési esélyeiket egy, vagy több szakma megszerzésével.

 

Adatok forrása: http://legjobbiskola.hu

 

Kérjük, ha tetszett a bejegyzés oszd meg másokkal is: