Meghívó sajtótájékoztatóra /2018.04.14/

Szeretettel meghívjuk a sajtó képviselőit a 25. Jubileumi Csernyánszky Országos Középiskolai Pneumatika Verseny döntőjének eseményeire, különösen az ünnepélyes megnyitó és záró eseményére, valamint az azt megelőző sajtótájékoztatóra.

Az 1894-ben alapított -jelenlegi nevén- Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Szeged város egyik legrégebbi oktatási intézménye. Örvendetes tény, hogy az elmúlt évek átszervezései után szakmailag továbbra is önállóan, nevünket, egyéni arculatunkat megtartva, hagyományainkat ápolva működhetünk tovább.

Ahogy azt az elmúlt években – a verseny rendezésében is segédkező – szervezetekkel, vállalatokkal közös rendezvényeken is deklaráltuk, fontosnak tartjuk, hogy elősegítsük a Dél-Alföldi Régió fiataljainak életkilátásait, a piacképes szakképzettség megszerzését, a régió munkaerő megtartó képességének erősítését. Ehhez elengedhetetlen feladatunk a fiatalok érdeklődésének felkeltése a majdani elhelyezkedésüket biztosító műszaki pálya iránt.

Az idén az a megtiszteltetés érte iskolánkat, hogy helyszínt biztosíthatunk a 25. Jubileumi Csernyánszky Országos Középiskolai Pneumatika Verseny döntőjének, ahol az ország középiskoláiból 30 csapat –  60 versenyző – méri össze tudását.

A verseny ötletét Dr. Elek Istvánnak köszönhetjük, aki már a ’70-es évektől szorgalmazta a verseny megrendezését, majd az 1993-tól megrendezett versenyek zsűrielnöki posztját is betöltötte az első pár évben. Dr. Kröell-Dulay Imre volt a verseny elindítója, aki a Miskolci Egyetem tanára és a GTE Hidraulika-Pneumatika Szakosztályának titkára, majd elnöke volt. A verseny névadója Dr. Csernyánszky Imre a GAMF legendás iskolateremtő egyetemi oktatója. Zsűritagként és zsűrielnökként is segítette a versenyek szervezését. A versenyek történetében elévülhetetlen érdemeket szerzett Merényi József, aki a verseny rendezésének versenyfelelőse.

Azt gondoljuk, hogy ez az alkalom segít népszerűsíteni régiónk szakképzését, segíti a versenyző fiatalok szakmai elköteleződését, szaktudásának fejlesztését, és egyúttal lehetőséget ad a régió szervezeteinek, vállalkozásainak tevékenységük népszerűsítésére, a gyakorlati oktatásban vállalt, -vagy vállalni kívánt – szerepük promótálására.

Ugyanakkor fontos számunkra, hogy a résztvevőkkel megismertessük a régió – és abban különösen Szeged – szellemi és kultúrális értékeit, ezért a versenyzőket kísérő tanárok és a verseny szervezésében segítő VIP vendégek részére városnézést szervezünk, a verseny kísérő eseményeként.

A fenti célok megvalósításában mellénk álltak az alábbi szervezetek, akik reményeink szerint a sajtótájékoztatón is képviseltetik magukat:

Szegedi Szakképzési Centrum, Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

3i Kft., Aventics Kft., ContiTech Rubber Industrial Kft.,  Festo Kft., GranTOOL Kft., HAFNER Pneumatika Kft., ILGO AUTOMATIZÁLÁS KFT, Nemzeti Közművek, PICK SZEGED ZRT., SMC Hungary Kft., Szegedi Öntöde Kft., , Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar, TECH-CON HUNGÁRIA KFT., ZEVINA KFT.

 A verseny főbb eseményei:

2018.04.12. Csütörtök

17:00-18:00     Megnyitó

2018.04.13. Péntek

8:00-13:00     Verseny

15:00-17:00   Jubileumi megemlékezés

2018.04.14. Szombat 

8:00-9:00     Sajtótájékoztató

9:00-10:30     Eredményhirdetés

Kérjük, ha tetszett a bejegyzés oszd meg másokkal is: