Pályaorientációs nap -2019.11.29 (beszámoló)

 

A rendezvény célja volt, hogy segítse diákjaink és a munkáltatók közötti kapcsolat kialakítását. Ez segített a tanulóknak megtalálni a nyári gyakorlat teljesítésének helyszínét, a végzősök pedig tájékozódhattak a technikus bizonyítvány megszerzése utáni elhelyezkedési lehetőségekről.

Jelen voltak a Neumann János és az Óbudai Egyetem, valamint a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki és Informatika Karának képviselői, akik a továbbtanulást tervező diákokat tájékoztatták a lehetőségekről.

A nap fontos eseménye az SZTE Mérnöki Kara és iskolánk közötti együttműködés aláírása volt, mely a Dériben folyó képzés színvonalának elismerését jelenti.

Szakmai és oktatói együttműködés mellett egyik legfontosabb, a diákokat érintő pontja szerint, a technikus végzettség megszerzése során elsajátított kompetenciák és tudáselemek elismertethetők az egyetemi tanulmányok során.

 

A rendezvényen megjelent partnereink:

 

ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft., ContiTech Rubber Industrial Kft., ELI-HU Nonprofit Kft.Evosoft Hungary Kft., IT Services Hungary Kft., Linamar Hungary Zrt.,MÁV Zrt., MAVIR Zrt,, Meleghegyi és Társa Kft., Mercedes-Benz, MOL Csoport (Kutatás-termelés), Moltech AH Kft., NKM Nemzeti Közművek Zrt., Pick Szeged Zrt., Sole-Mizo Zrt.,Procontrol  Elektronika Kft., Szegedi Közlekedési Társaság,Tornádó Kft., valamint azok az egyetemi karok, amelyekkel különösen szoros kapcsolatot ápol az iskola: Neumann János Egyetem, Óbudai Egyetem Villamosenergetikai Intézet, Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar, Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar.

 

Köszönjük minden partnerünknek, hogy részt vettek az eseményen és segítik tanulóinkat szakmai fejlődésükben!

Fotók: Iványi Dávid (11.b), Bálint Krisztofer (11.b), Keresztes Ádám (10.b)

Kérjük, ha tetszett a bejegyzés oszd meg másokkal is:

Author: admin2