Projekttalálkozó- 2011.12.01-12.04. Usti nad Orlici, Csehország

Gémes Levente és Szűcs Kevint írása a Comenius iskolai együttműködések program legutóbbi projekttalálkozójáról.

Gémes Levente, 13.g

A projektlátogatás során megnéztünk egy lemeznyomó üzemet, ahol hatalmas CNC és esztergagépeket láthattunk. A fő feladat mégis az általunk készített ppt bemutatása a futószalagtechnikákról és javaslat a mérő funkció alkalmazására animációval, valamint a logo (ESC) kiválasztása és a következő találkozóig elvégzendő feladatok megbeszélése volt. A kirándulás minden tekintetben hasznos és élvezetes élményt jelentett számomra.

Szűcs Kevin, 13. c

Nagyon örültem, hogy megkaptam a lehetőséget a csehországi utazásra. Az utazás két napja mellett az ott töltött két napon folyamatosan voltak programjaink. Jártunk a művészeti iskolában, a Rieter gyárban, szép városokban. Nekem a gyár tetszett a legjobban tanulmányi szempontból, mert gyakorlatban is láthattam azt a munkát, amivel én is foglalkozni szeretnék: a számítógép által támogatott tervezést és gyártást (CAD-CAM). Ezek mellett fontos volt mindkét nap a konferencia, amikor összeültek az országok résztvevői, és mindenki bemutatta terveit, majd közös erővel döntést hoztunk bizonyos kérdésekben.
Emellett jó volt látni, ahogy az egyes országokból jött emberek beszélnek egymással, poénkodnak, nevetnek, mintha ezer éve ismernék egymást. Az utazás tehát jó volt arra is, hogy rájöjjek, milyen fontos az idegen nyelv ismerete.
Sok szabadidőnk volt, tudtunk pihenni, kikapcsolódni, és néhány napra magam mögött hagyni az iskolát; végre! 🙂

A találkozóról készült fényképválogatás megtekinthető a helyi hálózat letöltendő/ idegen nyelv mappában.
A sikeres csehországi látogatás után a következő helyszín 2012. 03.22-03.25. Plovdiv, Bulgária, ahová műszaki rajz vázlatokkal készülünk.

Kérjük, ha tetszett a bejegyzés oszd meg másokkal is: