Szakmájuk legjobbjai a dérisek!

Idén is nagy sikerrel szerepeltek az országos tanulmányi versenyeken a szegedi Déri diákjai, Takács Ádám gépi forgácsolásban lett első, Kormányos Patrik a műszaki informatikában, mögötte másodikként is osztálytársa végzett.

 

A gépi forgácsolásban első Takács Ádám a Makói József Attila Gimnáziumból az SZTE Mérnöki Karán tanult tovább. – Egy évet jártam oda, de nem ment olyan jól a suli, mint szerettem volna, és ez az én hibám is volt. Megtudtuk, testvére, Máté is megszerezte a Dériben a gépi forgácsoló szakmát, és gyakorlati helye is az, ahol a bátyus is dolgozik. – Ahogy ő, úgy én is megcsinálom még a CNC-t a déris két év után, ugyanakkor nem vetettem el azt a lehetőséget, hogy ezt követően továbbtanuljak az egyetemen – hangsúlyozza.

Ádám a versenyről elmondta, végig csak olyat kértek tőlük, amit tanultak, ez igaz volt az írásbelire és a gyakorlatra is. ….

Az ország legjobb műszaki informatikus diákja is a Déribe jár, Kormányos Patrik. 

– Engem mindig az izgatott, mitől működik egy gép, inkább a hardver érdekelt, és a mai napig nagyon szeretek szerelni. És nemcsak a számítógépet, az autót és a motort is javítgatom – mondja. Megszerezte a rendszerüzemeltető végzettséget, és most csinálja a plusz egy évet, hogy műszaki informatikus lehessen…

Bővebben:

Kérjük, ha tetszett a bejegyzés oszd meg másokkal is:

Author: admin2