Szumózó robotokat építettek – delmagyar.hu

Mórahalom, Békéscsaba – Hatan, három kétfős csapattal vettek részt a mórahalmi iskolások a békéscsabai robotprogramozási versenyen, amit a Robot Szumó kategóriában veretlenül nyert meg Csiszár Csanád és Csák Marcell gépe…..

...A közelmúltban Békéscsabán megrendezett kétnapos, II. SzC Nemes-Linamar Országos Lego Robotprogramozási versenyen az iskola három, kétfős csapattal képviseltette magát a tankerület és az iskolájuk támogatásával. Felkészítő tanáruk, Farkas Zsuzsa elmondta, a robotszumó lényege, hogy a diákoknak 60 percük van arra, hogy a Lego Mindstorm EV3 készletből összerakjanak és beprogramozzanak egy robotot a súly- és mérethatárnak megfelelően. A robotoknak egy kör alakú pályán kell az ellenfél gépezetét kitolniuk a körön kívülre

 tanáruk elmondta, a fiataloknak egy estéjük volt, hogy a selejtező után átépítsék a robotokat. A RoboLéták elnevezésű csapat tagjai – a 8. b osztályos Csiszár Csanád és Csák Marcell, aki már a Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának diákja – a pénteki döntőre új konstrukcióval és programmal készültek, és a megújult robottal veretlenül nyerték meg a versenyt. ….

A teljes cikk megtekinthető: http://www.delmagyar.hu

 

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanáruknak: Farkas Zsuzsa tanárnőnek!

Kérjük, ha tetszett a bejegyzés oszd meg másokkal is: