Tudtad-e? – Érdekességek iskolánkról/képzéseinkről

 

Tudtad-e, hogy ma már a traktor, pékség, téglagyár, szalámigyár sem működhet PLC – s (ipari számítógépes) vezérlés nélkül, aminek ismeretét a Dériben 3 PLC, 2 pneumatika és 1 hidraulika-pneumatika laborban sajátíthatod el.

 

 

 

Tudtad-e, hogy 1894-ben kezdődött nálunk az iskolai oktatás és már kezdetektől fémipart tanulhattak a diákok?

 

 

 

Tudtad-e, hogy olyan robottechnológiát ismerhetsz meg a Dériben – két ipari robot és egy ipari hegesztőrobot működésén keresztül -, amit az autóipari cégek alkalmaznak?

 

 

 

Tudtad-e, hogy a világhíres magyar mérnök, a Ford Company főkonstruktőre, a Ford T-modell egyik megalkotója, Galamb József a mi iskolánkban is tanult?

 

 

Tudtad-e, hogy a százéves múlttal büszkélkedő Nagyműhelyünkben még látható az eredeti transzmissziós hajtás, de emellett a legmodernebb technikát képviseli a 7db ipari CNC gép, 40db ipari forgácsoló gép, 25db ipari hegesztőberendezés.

 

 

Tudtad-e, hogy a nálunk tanuló diákok a Mercedesbe is mehetnek gyakorlatra?

 

 

Tudtad-e, hogy az informatika ma az élet minden területét átszövi? A Dériben 8 számítógép terem, ebből két CISCO hálózatos oktatóterem, két 3D szimulációs tervezésre szolgáló terem, valamint nyelvi oktatásra is alkalmas informatika terem segít elsajátítani a szükséges alkalmazott informatikai ismereteket.

 

 

 


 

Kérjük, ha tetszett a bejegyzés oszd meg másokkal is: